Vrouwen aan de Bal!Geplaatst op 6 december 2015 14:41
Categorie Leven, leren, werkenOnze lokale voetbalclub is goed bezig. Er wordt geïnvesteerd in de velden en gebouwen, alle ouders worden benaderd om als vrijwilliger iets de te doen voor de club en leden worden gestimuleerd om als scheidsrechter of trainer voor jeugdteams op te treden. In die stroom van positieve activiteit werd ik benaderd om iets aan sponsoring te doen.
Ik heb van mezelf niks met voetbal maar ik ben thuis omringd door vier voetbalfans. De kinderen spelen al van jongs af aan en inmiddels zijn er vier Feyenoord-jaarkaarten in dit gezin. Ik deel dus al jaren in hun enthousiasme en sta bijna wekelijks langs de lijn maar desondanks heb ik geen enkel geheugen voor voetbal en spreek ik tekst die er voor de voetbalkenner helemaal niet toe doet. Voorbeeldje? ‘Wat is die Van Persie toch lelijk geworden!’, en dan blijkt het Strootman te zijn.

Mijn twee jongens spelen al jaren met veel plezier bij ASV Arkel. De oudste, nu B1-speler, traint sinds dit jaar samen met zijn voetbalvriend een eigen E-team; vorig jaar stond hij nog als hulptrainer naast een speler van het 1e en deze week kwam hij thuis dat ze eigenlijk wel een trainersopleiding wilden volgen want ze kwamen van alles tegen bij de aansturing van die 9-jarige binkies. Kijk, dat vind ik nou mooi; wat je zelf hebt geleerd, geef je weer door, maar misschien nog wel belangrijker: je voorbeelden staan bij jouw wedstrijd te kijken en als het kan, ga jij natuurlijk ook kijken hoe jouw trainer uit de B of het 1e het doet. En dan maar dromen, dat jij later ook in dat team zal schitteren…
Natuurlijk stond ik er positief tegenover iets voor de club te doen. We zijn zo groot en sterk als we het met elkaar weten te maken dus JA, ik doe mee. Toen bleek het enige damesteam van Arkel – nu volledig op sterkte – hard aan nieuwe tenues toe te zijn. Ik sta een beetje ambivalent tegenover shirtreclame. Enerzijds omdat ik wat verlegen ben om mijn bedrijfsnaam pontificaal te etaleren maar anderzijds omdat je op tv de meest ridicule teksten op die shirts ziet staan. Volwassen mannen met een topsalaris die met ‘Toverland’ op hun buik lopen vind ik weinig charmant; ik wenste de dames van Arkel wel wat inspirerenders toe.

Uiteindelijk mocht ik de shirts op zaterdag 29 november overhandigen en de vrouwen wisten niet wat erop stond. Ik vertelde waarom ik deze keuze had gemaakt: Ik wens de vrouwen van dit team toe dat ze het beste uit zichzelf weten te halen, als team en als individuele speler. Maar deze wens heeft ook een bredere betekenis: er zijn zo veel vrouwen in de wereld die het veel slechter hebben dan wij hier. Zij kunnen niet kiezen om te gaan voetballen, of onderwijs te volgen of met wie ze trouwen. De wens op het shirt gaat erover dat niemand zich van de bal laat spelen en dat ieder haar eigen plek in het leven kan innemen.
Ik hou van verbroedering en verbinding. Dus: ASV ga zo door; blijf iedereen actief betrekken en creëer met elkaar een bruisende club. En vrouwen: speel alsof je niet kunt verliezen! En als je ziet waar we vandaan komen, dan kunnen wij vrouwen ook alleen maar winnen.
Dit blog delen via:Blog tags:

ASV Arkel

Voetbal

Damesteam voetbal

Vrouwen aan de bal

Verbroedering

Sponsoring

Nieuwe tenuesRecente berichten
Schapendrijven
4 mei 2019 12:27

Kleding
5 maart 2019 09:59

Ga je mee?
10 februari 2019 12:32

Dwalen door het bos
6 november 2018 21:09

Downsizen
23 oktober 2018 11:05

Woudlopen
17 september 2018 10:19

Blijf op de hoogte
Laat uw e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van mijn nieuwe blog berichten.


CategorieŽn
Hond
Zero emission
Leven, leren, werken
Stilte
Internationale schakelklas
Dialoog
Huis & haard
Archief
2018
2017
2016
2015
LoginDeze website is gemaakt door Mooz & Romilan ICT