De bedoelingGeplaatst op 1 maart 2016 12:24
Categorie Leven, leren, werkenSoms lopen de dingen anders dan je gedacht had. Best lastig om dan te schakelen naar wat er wel is. Tegenwoordig stel ik mezelf in zo'n geval een mooie vraag: 'Stel je voor dat dit precies de bedoeling is...?
Ik ging op computercursus. Hoewel ik al jaren op een Mac werk, zijn er nog vele domeinen die ik liever niet betreed omdat er gewoon te veel opties zijn en het me te veel moeite kost om erachter te komen wat ze precies betekenen. Ik leer graag van mensen met wie ik kan praten, dus ik ging op zoek naar een deskundige. In Noordwijkerhout vond ik een cursus van een hele dag - zaterdag of zondag - met goede reviews. Leek me prima; beetje ver weg maar als je toch de hele dag investeerde, deden die kilometers er ook niet zo toe. Afgelopen weekend was het zo ver en op zaterdagavond keek ik nog eens goed waar ik moest zijn en wat de tijden waren. Mmm, ik had geen nadere details ontvangen over de dag - ondanks de aankondiging - maar ik vond op de site dat cursus om 9 uur zou beginnen en de afstand bleek 100 kilometer. Ik zette mijn tasje klaar en stond vroeg op.

Tegenwoordig kiezen we bij elke rit of we de elektrische auto nemen of de benzine-auto. Ik vind het een soort sport om zo veel mogelijk met de elektrische te doen en ik had geïnformeerd of er een oplaadpunt was en dat was er. Ik besloot met de elektrische te gaan ondanks de kou buiten, wat een ongunstige omstandigheid is voor de accu's. Eenmaal op weg daalde het kilometerbereik op de teller rap: ik startte met 145 km bereik en na 20 km stond de teller op 100. Ik kreeg het al een beetje benauwd en ik was nog niet eens bij Rotterdam: 'Als dat zo doorgaat, haal ik het niet...'. Gelukkig, ik haalde het wel, kon de auto inprikken en liep tegen 8.45 uur het congrescentrum in.

Ik volgde de weg naar de leslokalen en eenmaal aangekomen zaten alle deuren dicht en was er geen mens te bekennen. Dat deed vermoeden dat er helemaal geen cursus was; de verdieping zag er ineens vreselijk groot en verlaten uit. Ik liep terug naar de receptie en daar wist men van niets. Ik belde het telefoonnummer van de trainer en sprak een antwoordapparaat in. Ik ging op zoek naar koffie en belandde tussen de ontbijtgasten van het hotel. De koffie was gelukkig goed en ik zette me aan de leestafel, met pen en papier.
Dit is wat ik schreef: 'Niks gebeurt per ongeluk. Stel je voor dat dit precies de bedoeling is?' Ik keek om me heen en probeerde de voordelen te zien van de situatie: verlaten in een enorm hotel op zondagochtend en buiten een auto die nog de hele dag moet opladen voor ik weer naar huis kan rijden...Natuurlijk kwamen er enige nieuwe ideeën op, zoals een snellader vinden of naar het strand gaan maar ik kon er nog niet erg enthousiast over worden.

Toen ging de telefoon. Het was de trainer, de cursus ging niet door, er waren te weinig aanmeldingen. Ik had ook geen bevestiging gekregen en niet betaald; Waar ik vandaan kwam? Ik zei: 'Arkel, zo'n 100 km verderop', en vertelde van mijn elektrische auto. Hij bood me de volgende lesdag met korting aan, wat ik zeer waardeerde maar op dat moment voor kennisgeving aannam. We hingen op en ik schreef verder.

Toen ging de telefoon opnieuw. De trainer bood aan me drie uur privéles te geven. Wow, wat aardig! Natuurlijk wilde ik dat, ik was er toch. Een half uur later zaten we samen achter de Mac en had ik het geluk dat hij kon inspelen op de dingen die ik nog niet (goed) wist. Het was uitermate leerzaam en in drie uur zijn we de belangrijkste programma's en handelingen doorgelopen. Ik kreeg nog een enorm uitgebreid en 'wild' vormgegeven tijdschrift mee waarin ik van alles kon nalezen. Jammer dat er geen op zijn cursus toegesneden manual was; mijn leraar was stukken beter dan het tijdschrift:)
Om half twee liep ik onder een knalblauwe lucht en in flinke wind richting strand. Cruijff zou zeggen: 'Elk nadeel heb z'n voordeel'. Ik zeg: 'Mmm, ik denk dat dit precies de bedoeling was.' Met dank aan mijn flexibele leraar natuurlijk.
Dit blog delen via:Blog tags:

Computercursus

Noordwijkerhout

Strand

De bedoeling

Tegenzit

El Capitan

Goede manualRecente berichten
Dialoog over Onderwijs aan Vluchtelingen
21 januari 2023 20:16

Van Niets naar Iets Moois
9 november 2022 14:26

Kanjers!
17 april 2020 09:27

100 Procent
26 februari 2020 10:02

Plantaardig
1 februari 2020 14:36

Respect (2)
21 november 2019 10:14

Blijf op de hoogte
Laat uw e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van mijn nieuwe blog berichten.


CategorieŽn
Internationale schakelklas
Huis & haard
Leven, leren, werken
Dialoog
Hond
Zero emission
Stilte
Archief
2019
2018
2017
2016
2015
LoginDeze website is gemaakt door Mooz & Romilan ICT