Kernwaarden
Verbinding maken en versterken
Meer mogelijkheden creëren vanuit dat wat er al is
Duidelijk en vriendelijk in de samenwerking

NIEUW VERSCHENEN!
Sins 1 december is mijn boek over Onderwijs voor vluchtelingen verkrijgbaar in de (lokale) boekhandel. Het verhaal biedt een kijkje in de keuken van een Interntionale Schakelklas (ISK) waar nieuwkomers van 12 - 18 jaar Nederlands leren voordat ze naar een reguliere school doorstromen. Een proces waarbij we op nul beginnen en steeds weer uitvinden wat het best werkt. Daarom de ondertitel Van niets naar iets moois.
Bekijk hier het inkijkexemplaar.
Karin begeleidt thema-bijeenkosten of dialoogtafels rond de thematiek van het boek.Lees meer ...

Over Karin
Karin Schreuder (1961) is sinds 2000 gevestigd als zelfstandig coach en consultant op het gebied van leertrajcten, onderwijs en management. In de jaren ‘90 werkte zij bij Triam Kennismanagement als senioradviseur learning & development. Daarvoor gaf zij Nederlands als tweede taal aan buitenlandse studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast haar werk als coach en educatief projectleider, doceert zij sinds 2016 Nederlandse taal en cultuur aan buitenlandse jongeren (statushouders). Zij woont met haar man in Rotterdam en heeft drie studerende kinderen.

Opleiding
Nederlandse taal- en letterkunde & Algemene Taalwetenschap inclusief pedagogische aantekening aan de RUU; diverse opleidingen op het gebied van onderwijskundig ontwerpen, coaching (o.a. NLP-practitioner), MOOCs die vaardigheden beogen bij te brengen (public speaking, didactical skills) en certificaat Competent Docent Nederlands als tweede taal (2019).

Zero emission
Sinds 1 oktober 2015 rijdt Karin in een volledig elektrische auto; drie jaar eerder was de keuze voor zonnepanelen al gemaakt (die wegens verhuizing op het dak van het vorige huis liggen). Lees meer...

Zanzibar
Het gezin heeft in 2002/2003 een jaar in Tanzania gewoond en bij terugkomst schreef Karin hierover het recepten- en verhalenboek De Smaak van Zanzibar. Hoewel deze ervaring inmiddels zo'n 20jaar geleden is, draagt het gezin Afrika nog steeds in het hart en koken zij nog regelmatig uit dit kleurrijke receptenboek.

En verder...
Karin houdt van haar werk. Het geeft voldoening mensen te kunnen helpen in hun groei en ontwikkeling. Of het nu teams, individuele professionals of jonge statushouders zijn.
Naast het werk zorgen piano spelen, sportrusten en meditatie voor de innerlijke balans die nodig is om zowel prive als professioneel in optimale doen te zijn. Daar ga ik voor. Aan ons mensen zijn vele capaciteiten gegeven - ik ontwikkel ze graag allemaal om het beste met de ander en de wereld te delen.


Pagina tags:

Karin Schreuder

Leertrajecten

Onderwijs

Ontwikkeling

Management

Coaching

Consultancy

Arkel

Learning & development

De smaak van Zanzibar

Zero emission

Zonnepanelen

Verbinding maken

Onderwijs voor vluchtelingen

ISK Gorinchem

Van niets naar iets moois


Referenties


Onderwijs voor Vluchtelingen

LINK NT2-centrum

Erasmus Universiteit Rotterdam

ISK De Toekomst

Erasmus Universiteit Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

ROC Amsterdam

Welzorg Nederland B.V.

Brede school De Lingewaard

Arriva Nederland

Politie Zuid-Holland

PKZ Kraamzorg

SVS Opleidingen

BKE Kraamzorg Rijswijk

OTIB

LoginDeze website is gemaakt door Mooz & Romilan ICT